Slikovne pike na zaslonu LCD ali OLED so prikazane temno ali svetlo rdeče, zeleno ali modro.

Najverjetneje vidite eno ali več izmed več kot 2.000.000 slikovnih pik, ki sestavljajo zaslone LCD ali OLED. Te pike (imenujemo jih tudi slikovne pike) so lahko prikazane rdeče, zeleno, modro, belo ali črno.

Zasloni LCD/OLED so izdelani z izjemno natančno tehnologijo, ki zagotavlja visok standard delovanja. Vendar se lahko pri vseh zaslonih LCD/OLED, ne glede na proizvajalca, pojavi manjše število slikovnih pik, ki ne spreminjajo barve. To je povsem običajen pojav pri zaslonih LCD/OLED vseh proizvajalcev in normalen za to tehnologijo. Večino časa so te slikovne pike vedno na zaslonu, a so vidne le, kadar je prikazana povsem bela ali povsem črna slika. Pri običajnih pogojih gledanja te pike ne bi smele biti vidne.

Če opazite ta pojav in je za vas moteč, saj prikazana količina teh slikovnih pik vpliva na vašo izkušnjo gledanja, se obrnite na nas.

Opombe:

  • Če je na zaslonu umazanija, so lahko nekatere slikovne pike videti mrtve ali poškodovane. Temeljito očistite zaslon z mehko suho krpo in preverite, ali je do te težave prišlo dejansko zaradi mrtvih ali poškodovanih slikovnih pik ali pa težavo morda povzroča samo umazanija ali delci na zaslonu.
  • Včasih se te mrtve ali poškodovane slikovne pike popravijo same od sebe.